Midwinterhoornblazen Hengelo

Hengeler Mirreweenterhoarn bloazers

’n Oaln Roop ook in Covid-tijd

‘N Oaln Roop van de midwinterhoorn klinkt het mooiste als je deze op afstand hoort! Het klagende geluid draagt ver, zeker in ons mooie Twentse Landschap. Maar ook in de stad hoor je in de adventtijd vaak in de verte een midwinterhoorn klinken. Soms wordt er door een andere blazer “antwoord” gegeven.

Afstand is het begrip van deze corona-periode. Midwinterhoornblazen kán. Dat is namelijk het mooist op afstand. De Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers hebben besloten om dit jaar géén programma te publiceren. Er wordt onaangekondigd op verschillend plekken in en rond Hengelo geblazen. Denk daarbij aan locaties rond de verschillende vijvers van Hengelo, de Oelermolen, Lonnekermeer, etc. De data en tijdsippen worden niet bekend gemaakt, om toeloop te voorkomen.
Mensen die op het geluid van de midwinterhoorn afkomen worden gevraagd om te genieten op afstand.

Op deze manier kan de traditie van ‘n oaln roop toch in stand worden gehouden in deze bijzondere adventstijd.

Oeler Watermolen

Op zondag 9 december 2019 waren we te gast bij de Olde Meule in Oele. Samen met dansgroep Twense Leu en een harmonica groep hebben we er een mooie middag van gemaakt.

De watermolen was in bedrijf, er werd volop snert verkocht voor een goed doel en regelmatig hoorde je onze midwinterhoorns over het Oeler landschap

Hengeler Bloazers op TV

Op 5 december heeft EditieNL aandacht besteed aan het midwinterhoornblazen. Op onze oefenavond heeft de filmploeg opnames gemaakt en interviews gehouden. De presentator heeft zelf ook nog geprobeerd te blazen.

Verder kun je ook nog zien hoe een hoorn gemaakt wordt. Hiervoor is de TV-ploeg in de werkplaats van een van onze leden geweest.

Via deze link kun je de uitzending terug zien, het item begint op 10:40 minuten.

Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers op TV

Vandaag, dinsdag 3 december, zijn er opnamen gemaakt voor het RTL televisieprogramma EditieNL. Tijdens onze oefenavond op De Houtmaat was een cameraploeg aanwezig, deze heeft diverse opnames gemaakt en een paar leden geïnterviewd waaronder ons jongste lid Thijs Brinkman. Ook de interviewer heeft nog een poging gewaagd.

De uitzending is donderdag 5 december 2019, 18:10 uur EditieNL, RTL4.

Ons jongste lid Thijs Brinkman blaast voor de camera en wordt geïnterviewd.
Ook de interviewer probeert het een keer.

© 2021 Midwinterhoornblazen Hengelo

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑