Midwinterhoornblazen Hengelo

Hengeler Mirreweenterhoarn bloazers

’n Oaln Roop in Advent 2021

Zondag 28 november is de start van de advent en traditioneel ook de start van het midwinterhoorn seizoen.
Ook dit jaar laten de Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers weer van zich horen.

Op verschillende plaatsen in Hengelo kan het klagende geluid van va de midwinterhoorn gehoord worden. Bijvoorbeeld door blazers die in de buurt van hun huis blazen en elkaar vervolgens “antwoord” geven. Of op verschillende locaties in Hengelo en omgeving, zoals rond verschillende vijvers, de Oeler Watermolen, Lonnekermeer, etc.

Door allerlei COVID gerelateerde maatregelen zijn grote evenementen zoals de jaarlijkse Twentse Midwinterhoornwandeling afgelast.
Ook de Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers houden een beperkte agenda aan.

Afstand houden is nog steeds noodzakelijk. Voor het midwinterhoornblazen is dat geen probleem. Er wordt alleen buiten geblazen en op afstand klinkt dat het mooist. Net als in 2020 worden de data en tijdstippen niet bekend gemaakt, dit om toeloop te voorkomen.

Mensen die op het geluid van de midwinterhoorn afkomen worden gevraagd om te genieten op afstand.

Op deze manier kan de traditie van ‘n oaln roop toch in stand worden gehouden in deze adventstijd.

Oeler Watermolen

Op zondag 9 december 2019 waren we te gast bij de Olde Meule in Oele. Samen met dansgroep Twense Leu en een harmonica groep hebben we er een mooie middag van gemaakt.

De watermolen was in bedrijf, er werd volop snert verkocht voor een goed doel en regelmatig hoorde je onze midwinterhoorns over het Oeler landschap

Hengeler Bloazers op TV

Op 5 december heeft EditieNL aandacht besteed aan het midwinterhoornblazen. Op onze oefenavond heeft de filmploeg opnames gemaakt en interviews gehouden. De presentator heeft zelf ook nog geprobeerd te blazen.

Verder kun je ook nog zien hoe een hoorn gemaakt wordt. Hiervoor is de TV-ploeg in de werkplaats van een van onze leden geweest.

Via deze link kun je de uitzending terug zien, het item begint op 10:40 minuten.

Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers op TV

Vandaag, dinsdag 3 december, zijn er opnamen gemaakt voor het RTL televisieprogramma EditieNL. Tijdens onze oefenavond op De Houtmaat was een cameraploeg aanwezig, deze heeft diverse opnames gemaakt en een paar leden geïnterviewd waaronder ons jongste lid Thijs Brinkman. Ook de interviewer heeft nog een poging gewaagd.

De uitzending is donderdag 5 december 2019, 18:10 uur EditieNL, RTL4.

Ons jongste lid Thijs Brinkman blaast voor de camera en wordt geïnterviewd.
Ook de interviewer probeert het een keer.

© 2022 Midwinterhoornblazen Hengelo

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑